header banner
Default

Hamburger hangi ülkenin yemeğidir?


Fast food deyince akla ilk gelen yiyeceklerden biri de hiç şüphesiz hamburgerdir. İki dilim sandviç ekmeği arasına köfte konularak yapılan bu yiyecek tüm dünyada sıklıkla tüketilen yiyecekler arasındadır. Peki, hamburger nerenin yemeği?

VIDEO: Hamburger Aslında Türk Yemeği!
Targan Han

Giriş Tarihi: 07.10.2021 12:19 Güncelleme Tarihi: 07.10.2021 12:20

HAMBURGER NERENİN YEMEĞİ?

Dünyaca ünlü bir yemek olan hamburger ortaya çıktığı ilk günden beri sevilen ve çok da talep edilen yiyecekler arasında. 19. yy da ortaya çıktığı düşünülen hamburgerin oluşum hikayesi de oldukça ilginç. İşte hamburgere dair tüm merak edilenler…

HAMBURGER NERENİN YEMEĞİ?

Hamburger iki sandviç dilimi arasına bir köftenin yerleştirilmesiyle elde edilen fast food yiyeceklerinden biridir. İçerisine turşu, ketçap, mayonez, yeşillik ve başka soslar eklenerek servis edilir. İlk olarak Almanya'da yapılan hamburger daha sonra da Amerika'da denenmiştir.

HAMBURGER HANGİ ÜLKEDE MEŞHUR?

İsteğe bağlı olarak kırmızı et, tavuk eti ve peynir ile de yapılabilen hamburger özellikle Almanya ve Amerika'da daha meşhur olan bir yiyecektir. Ancak Avrupa ve hemen hemen her ülkede bilinen ve sevilen yiyeceklerden biridir.

HAMBURGERİN TARİHÇESİ

Hamburgerin tarihi eskilere dayanmaktadır. Eskiden Tatar halkı eti çiğ yer ve eğerlerinin altına koyarlardı. Atın hareketi sonucu oluşan sıcaklıktan dolayı etin piştiğini ve daha kolay yendiğini gören Tatarlılar pişen bu ete baharat da ekleyerek uzun seferlerinde tüketmeye başladılar ve bu yiyeceğe "Tatar bifteği" adını verdiler.

19.yy'da Orta Asya'ya ticaret için giden Almanya'nın Hamburg şehrinden bir tüccar orada tatar bifteğini görerek Almanya'ya bu yiyeceği Hamburg bifteği olarak sunar. Daha sonra et kızartılarak servis edilmeye başlanır ve adına Hamburg'a ait anlamında "Hamburger" denir. Hamburger daha sonraları İngiltere ve Amerika'ya taşınmıştır.

Sources


Article information

Author: Regina Bowen

Last Updated: 1702032961

Views: 862

Rating: 3.9 / 5 (105 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Regina Bowen

Birthday: 1982-04-03

Address: 7141 Matthew Court, West Dorothy, WA 80722

Phone: +3711523066721908

Job: Article Writer

Hobby: Pottery, Cycling, Cooking, Snowboarding, Backpacking, Archery, Hiking

Introduction: My name is Regina Bowen, I am a esteemed, rich, forthright, bold, courageous, daring, Open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.