header banner
Default

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu, Investing com yazarının kripto para birimlerindeki kara para aklanmasını önlemeye yönelik bir tasarıyı onayladı


Table of Contents

    ABD Senatosu, kriptoda kara para aklamayı önlemeye yönelik tasarıyı kabul etti © Reuters.

    Investing.com - ABD Senatosu, kripo para birimleri kullanılarak kara para aklama faaliyetlerine karşı katı kurallar içeren ve 886 milyar dolarlık bütçeye sahip askeri harcama tasarısını oy birliğiyle kabul etti. 

    Bu hafta Senato’da kripto sektörüyle ilgili önemli yasa tasarıları oylanırken bunlardan biri 2024 Ulusal Savunma Yetki Yasasını içeriyordu. Bu tasarının Senato’da onaylanmasıyla kripto endüstrisindeki yasa dışı faaliyetlerle mücadele konusunda ayrılan önemli miktardaki askeri bütçe de kabul edilmiş oldu. 

    ABD Senatörler, Kirsten Gillibrand, Cynthia Lummis, Elizabeth Warren ve Roger Marshall’ın sunduğu tasarı, kripto sektöründeki kurumların denetiminin sıkılaştırılması ve kripto varlıkların takibini zorlaştırmak için karıştırıcı faaliyetinde bulunan protokollere kısıtlama getirmek gibi maddeler içeriyor. 

    Bu tasarının onaylanmasıyla Hazine Bakanlığı, kripto varlıklar için bir inceleme standardı oluşturmak zorunda kalacak. Bakanlık tarafından yapılması zorunlu hale gelecek risk değerlendirmesiyle yaptırım yasalarına ve kara para aklamayı önleme kurallarına uyumluluk takip edilecek.

    Diğer yandan kripto piyasasıyla ilgili konuların askeri düzeyde bir yasa tasarısına dahil edilmesi piyasada tedirginlik oluşturabilir. Ancak Senatörlerin, bu hamle ile endüstrideki kötü niyetli kişilerin durdurma konusunda ne kadar ciddi olduklarını gösterdikleri düşünülüyor. Zira ABD otoriteleri, geçmiş dönemlerde sıklıkla karşılaşılan kripto paraların yaptırımlardan kaçınmak için ve terörizmin finansmanı gibi faaliyetlerde kullanılmasını engellemek istiyor.

    Kripto para endüstrisi, bu hafta ABD Senato’su gündemini bir hayli meşgul etti. Hafta ortasında başlayan değerlendirmelerde Finansal Hizmetler Komitesi, kripto varlıklar için menkul kıymet ve emtia ayrımı yapmak konusunda net kriterlere sahip olan bir kabul etti. Ayrıca dünkü oturumda ülkede sabit kripto para sektörü için son derece kapsamlı olan bir düzenleme tasarı da onaydan geçti. 

    Kripto paralar için en büyük pazarlardan biri olan ABD’de düzenleyici netliğin oluşmaya başlaması, önümüzdeki dönemlerde piyasanın genelini kapsayacak bir etkiye sahip olabilir.

    Sources


    Article information

    Author: Colleen Ewing

    Last Updated: 1700068442

    Views: 1007

    Rating: 4 / 5 (110 voted)

    Reviews: 91% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Colleen Ewing

    Birthday: 1935-05-02

    Address: USNS Lopez, FPO AA 11276

    Phone: +4508308759665449

    Job: Chef

    Hobby: Reading, Basketball, Camping, Card Collecting, Telescope Building, Playing Piano, Coffee Roasting

    Introduction: My name is Colleen Ewing, I am a accomplished, receptive, brilliant, spirited, Gifted, Open, talented person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.